%0 Journal Article %T تأثیر میزان صرفه جویی آب بر پایداری آب در بخش کشاورزی؛ مطالعه موردی شهرستان خاتم %J نشریه علمی پژوهشی مهندسی آبیاری و آب ایران %I انجمن مهندسی آبیاری و آب ایران %Z 2251-7359 %A اسماعیلی, نعیمه %A زارع مهرجردی, محمد رضا %A مهرابی بشر آبادی, حسین %D 2016 %\ 02/20/2016 %V 6 %N 2 %P 114-127 %! تأثیر میزان صرفه جویی آب بر پایداری آب در بخش کشاورزی؛ مطالعه موردی شهرستان خاتم %K آب اضافی %K بخش کشاورزی %K شاخص پایداری %K شهرستان خاتم %R %X شهرستان خاتم یکی از شهرستلن های استان یزد است که در سال‌های اخیر به علت بهره برداری‌های بی رویه از منابع آب زیر زمینی برای تولیدات کشاورزی ، مورد توجه قرار گرفته است.  لذا مطالعه حاضر با دو هدف تخمین آب اضافی برای محصولات شاخص شهرستان (گندم، جو، ذرت و هندوانه) و مقایسه شاخص پایداری آب استفاده شده بین سه گروه تفکیک شده، بر اساس مقدار و نوع آب اضافی، انجام گردیده است.  گروه اول کشاورزان کاملا کارا و بدون مصرف هر گونه آب اضافی می باشد، گروه دوم کشاورزانی که آب را به دلیل ناکارایی در استفاده از نهاده، اضافه مصرف می کنند و گروه سوم کشاورزانی که هم به دلیل ناکارایی در استفاده از نهاده و هم به دلیل مازاد نهاده تولید، آب اضافی مصرف می‌کنند، را در بر می‌گیرد.  متوسط مقدار آب اضافی مصرف شده برای گروه‌ها به ترتیب برابر است با، صفر، 319/3914 و 669/5166 متر مکعب و شاخص پایداری 49/458، 72/395 و 64/367 به دست آمد که بیانگر رابطه معکوس بین آب اضافی مصرف شده و شاخص  پایداری می‌باشد. در این مطالعه، تخمین آب اضافی با استفاده از نرم افزار Deap2  و محاسبه شاخص پایداری با استفاده از نرم‌افزار Winqsb  انجام شده است. %U https://www.waterjournal.ir/article_73866_eff05bfe2ace7dee210a1a93fc222673.pdf