ابراهیمیپاک، ن. ع.، ا. اگدرنژاد، آ. تافته، م. احمدی. 1398. ارزیابی مدلهای WOFOST، AquaCrop و CropSyst در شبیهسازی عملکرد کلزا در منطقه قزوین. آبیاری و زهکشی ایران. 13(3-75): 726-715.
ابراهیمیپاک، ن. ع.، م. احمدی، ا. اگدرنژاد، ع. خاشعی سیوکی. 1397. ارزیابی مدل AquaCrop در شبیهسازی عملکرد زعفران تحت سناریوهای مختلف کمآبیاری و مصرف زئولیت. حفاظت منابع آب و خاک. 8(1): 132-117.
ابراهیمیپاک، ن.، ا. اگدرنژاد. 1396. ارزیابی و تحلیل حساسیت مدل AquaCrop در شبیهسازی عملکرد چغندرقند تحت تنشهای آبی در شهرکرد. مدیریت آب و آبیاری. 7(2): 331-319.
احسانی، م.، ه. خالدی، ی. برقی. 1388. مقدمهای بر آب مجازی. انتشارات کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران.
اگدرنژاد، ا.، ن. ع. ابراهیمیپاک، آ. تافته، م. احمدی. 1397. برنامهریزی آبیاری کلزا با استفاده از مدل AquaCrop در دشت قزوین. مدیریت آب در کشاورزی. 5(2-10): 64-53.
عروجیان مشهدی، ا.، میرلطیفی، س. م. و دهقانیسانیج، ح. 1401. برآورد نیاز آبی، ضریب گیاهی و بهرهوری آب انگور در دو سیستم کشت داربستی و خزنده در منطقه ملکان، تحقیقات آب و خاک ایران، 53 (2): 366-355.
علیزاده، ا.، ن. خلیلی. 1388. بررسی بهرهوری آب-انرژی در زراعت چغندرقند (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی). آبیاری و زهکشی. 3(2): 136-123.
محمدی، ع.، م. ا. بنیحبیب. 1399. مدل مدیریت راهبردی تبادل آب مجازی محصولات کشاورزی و دامی ایران. مدیریت آب و آبیاری. 10(1): 29-15.
نادری، ن.، و قدمیفیروزآبادی، ع. 1401. بازده آبیاری، نیاز آبی و بهرهوری آب در روش آبیاری سطحی در باغات زردآلو و انگور، مهندسی آبیاری و آب، 12 (4-49): 140-125.
Antonelli, M., F. Laio and S. Tamea. 2017. Water Resources, Food Security and the Role of Virtual Water Trade in the MENA Region, In Environmental Change and Human Security in Africa and the Middle East. PP. 199-217.
Bazrafshan, O., Ramezani Etedali, H., and Gerkani Nezhad Moshizi, Z., 2022, Water Footprint of Fruits in Arid and Semi-arid Regions, Online book, pp: 1-26.
Chen, G. Q. and J. S. Li. 2015. Virtual water assessment for Macao, China: highlighting the role of external trade. Journal of Cleaner Production. 93: 308-317.
Deng, J., Li, C., Wang, L., Yu, Sh., Zhang, X., and Wang, Zh., 2021, The impact of water scarcity on Chinese inter-provincial virtual water trade, Sustainable Production and Consumption, 28: 1699-1707.
El-Sadek, A. 2010. Virtual Water Trade as a Solution for Water Scarcity in Egypt, Water Resources Management. PP. 2437-2448.
Fraiture, C., X. Cai, U. Amarasinghe, M. Rosegrant, and D. Molden. 2004. Does International Cereal trade Save Water? The Impact of Virtual Water Trade on Global Water Use. Comprehensive Assessment Research Report 4, Colombo, Sri Lanka, Comprehensive Assessment Secretariat.
Jiang, W. and R. Marggraf. 2015. Bilateral virtual water trade in agricultural products: a case study of Germany and China. Water International. 40 (3): 483-498.
Karandish, F., Nouri, H., and Brugnach, M. 2021. Agro-economic and socio-environmental assessments of food and virtual water trades of Iran, Scientific Report, 11: 15022.
Masud, M. B., Y. Wada, G. Goss, and M. Faramarzi. 2019. Global implications of regional grain production through virtual water trade. Science of the Total Environment. 659: 807-820.
Renault, D. 2003. Value of virtual water in food: Principles and virtues. In: Virtual water trade: Proceedings of the International Expert Meeting on Virtual Water Trade, Value of Water Research Report Series No. 12, UNESCO-IHE, Delft, The Netherlands.
Wu, X. J., Li, Y. P., Liu, J., Huang, G. H., Ding, Y. K., Sun, J., and Zhang, H. 2021, Identifying optimal virtual water management strategy for Kazakhstan: A factorial ecologically-extended input-output model, Journal of Environmental Management, 297: 113303.